· 

Weekdagboek #1

Afgelopen week stond in het teken van onze nieuwe site en naamsverandering van IppieCreaties naar Ippiekids.nl 

 

Dit hebben we bekend gemaakt afgelopen maandag tijdens de live video van de winactie. Omdat Facebook helaas niet akkoord ging met de naamsverandering hebben wij een nieuwe pagina aan moeten maken. De reacties op de naamsverandering was geweldig! We hebben zoveel leuke berichtjes gekregen, dank-jullie-wel daarvoor!  Niet gedacht dat er de eerste dagen al bijna 1.000 unieke bezoekers op deze site zijn geweest😱

 

Zoals in de About me blog  aangegeven zal er elke maandag een weekdagboek online komen. Waarin jullie kunnen zien hoe mijn week (van Iris) is geweest, wat ik heb mee gemaakt en wat ik graag met jullie wil delen. 

 

Maandag:

Vandaag is het eerste kerstdag en dit hebben we gevierd bij mijn ouders. Afgelopen jaren hebben we vaak gegourmet, dit jaar deden we het anders. Namelijk met een hapjes buffet, super makkelijk en onwijs lekker!

 

We hadden een grote pan met verschillende warme hapjes en schalen koude hapjes besteld bij de slager.  Mijn moeder had vooraf groente soep gemaakt. 'S middags had mijn moeder een super leuk kerst spel. 

 

Met een schort, muts, 2 ovenhandschoenen en 2 dobbelstenen. Ze had 2 cadeautjes ingepakt (één voor de mannen en één voor de vrouwen). We gingen met z'n allen rond om de tafel staan. Mannen en vrouwen om en om. Eén iemand begint met gooien van de dobbelstenen net zo lang tot dat hij of zij dubbel gooit. In de tijd dat diegene aan het gooien is heeft de vorige de tijd om zich zelf aan te kleden (muts op, schort om en handschoenen aan). Met deze kleren en handschoenen aan is het de bedoeling om het cadeautje uit te pakken totdat iemand anders dubbel heeft gegooid. Dan is hij of zij aan de beurt. 

 

Je begrijpt vast wel dat dit één grote chaos was, gegil, gelach en geschreeuw! Echt een aanrader! 

 

Dinsdag: 

Op tweede kerstdag zijn we wezen gourmetten bij de ouders van Twan. Voor en na het gourmetten hebben we nog een ander leuk spelletje gedaan, Saboteur. Ook dit is een aanrader! 

 

Woensdag

Vandaag mocht ik de laatste dag van het jaar werken! 

 

Donderdag en Vrijdag:  

Donderdag en vrijdag stond in het teken van het huishouden en naaien. Op de dagen dat ik vrij ben zorg ik er altijd voor dat alle was aan kant is (Nja, poging tot, het blijft een uitdaging met 2 kleine kinderen!). Ik geloof dat ik gemiddeld op deze dagen 8-10 wasjes draai!  Daarnaast heb ik voor iemand de hele baby kamer mogen aankleden. 

 

Onderstaande set heb ik mogen maken. Ook heb ik op donderdag deze trui gemaakt. 

 

Vrijdag avond ben ik nog met mijn moeder wezen shoppen in Oldenzaal. Ze krijgt volgende week een nieuwe knie en we hebben voor de ziekenhuis opname de laatste dingen geshopt. 

Zaterdag: 

Eén keer in de 4/5 weken werkt Twan op de zaterdag. Dit was afgelopen zaterdag, in ruil hiervoor krijgt hij de vrijdag er op vrij.  Marlie, Bram en ik hebben zaterdag ochtend lekker een pyjama ochtend gehouden. Lekker chillen op de bank!  Af en toe mag dat best toch?  In de middag zijn we naar het broertje van Twan geweest omdat hij 25 is geworden. 

 

Zondag:

Vandaag, is het oudejaarsdag, in de middag ben ik bij mijn broertje geweest om te helpen bij zijn nieuwe huis.

Sinds afgelopen donderdag heeft hij de sleutel gekregen en heb ik hem mee geholpen met schoonmaken. 

 

In de middag hebben we oliebollen gegeten bij de ouders van Twan, hier zijn we gebleven tot ná 12 uur. 

 

 

 

Nu pas zie ik hoe weinig foto's ik gemaakt heb afgelopen week. Aankomende week zal ik hier opletten zodat ik jullie meer kan laten zien hoe mijn week is verlopen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0