· 

Waarom de naam Ippie?

Tijdens de zwangerschap van Marlie had een vriendin van mij, een onwijs leuk dekentje van wafel stof. Ik vroeg waar zie die had gekocht. Toen ze aangaf deze zelf gemaakt te hebben was ik natuurlijk benieuwd, hoe? 

Ze gaf aan dat ze op naailes zat en dat ze zelf de stof had gekocht. Een paar maand later ging ik met haar mee op naailes. Mijn eerste project was een lang vest voor Marlie. Toen ik net zwanger was van Bram heb ik een aantal keer mijn eigen creaties op Facebook gezet (als ik nu de foto’s zie denk ik:”why?”)

Via Messenger vroeg een bekende of ik hun baby kamer wou aankleden, hoe gaaf!!  Natuurlijk gaf ik wel aan dat ik dit alleen voor mijn hobby doe, maar dat ik het zeker zie zitten! Ik mocht voor haar de volgende producten maken, zoals onder op de foto:

- Aankleedkussenhoes (Wafel koraal roze, badstof wit);

- Kussen;

- Wiegdeken (Wafel koraal roze, fleece wit);

- Ledikant deken (wafel koraal roze, fleece wit);
- Mandjes (Wafel koraal roze, canvas wit).

Toen ik deze foto op Facebook zette kreeg ik nog een berichtje van iemand anders via Messenger. Dit had ik niet verwacht. Was er zoveel animo voor? Blijkbaar wel, want ik mocht een voetenzak maken.

Omdat ik binnen zo'n korte tijd (ik denk 3 weken) een bericht kreeg om voor iemand anders wat te maken ben ik gaan na denken om dit voor meerdere mensen te doen. Toen is het idee gekomen voor een webshop. Ik heb toen eerst een tijd ervaring op gedaan omdat ik het belangrijk vind om goede,nette producten af te leveren.

Bij een webshop komt meer kijken dan alleen mijn naai-vaardigheden. Zoals de naam. Ik heb lang nagedacht over de naam. Ik heb eerder samen met mijn nicht speenkoorden gemaakt onder de naam Blokletters. Deze naam kwam in één keer bij me op. Speenkoorden met letters, wij heten beide Blokhuis. Dus BLOK-LETTERS! Maar iets verzinnen met babyproducten.. pff dat was lastig! Marlie was op dat moment een aardige klets tante, wanneer ze TV keek vroeg ze vaak om  Mickey Mouse. Ze zei dan :"Mama Ippie kijke?"

Zo ben ik op de naam Ippie gekomen.  Afgelopen week kreeg ik nog de opmerking dat mijn logo wat weg heeft van Disney letters had.. nou daarom dus.

Afgelopen jaar heb ik veel mensen blij mogen maken met mijn producten. Hopelijk de komende jaren nog veel meer!! 

**Disclamer op de bovenste foto's van dit artikel (omslagdoek/voetenzak) Deze zijn voor prive doeleinden gebruikt en dus nooit verkocht! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0