· 

Terug van weggeweest.

Veel van jullie hebben het waarschijnlijk wel gezien, ik ben terug van weggeweest. 

 

Begin 2018 heb ik één van mijn laatste berichtjes op internet gezet. Daarna was het stil... 

Ik moest even een stapje terug doen, aan mezelf maar zeker ook aan mijn gezin denken. 

 

Nu ik dit weer opschrijf denk ik, is dit verstandig? Maar waarom niet? Ik ben trots op wie ik ben en wat ik tot nu toe heb bereikt en nog veel meer wat ik hoop te bereiken! 

 

Dus... vanaf april 2018 is het stil geweest rond Ippiekids.nl. Ik merkte dat ik mijn hobby niet meer met voldoende energie kon uitoefenen voor wat ze verdiende.

Mijn creativiteit raakte zoek. 

Ik had dus besloten om een stapje terug te doen. Waar ik vorige week nog een artikel las dat millennials de burn-outs om de oren vliegen had ik toen het gevoel dat ik enkel even een "naai-dip"had. 

Niks was minder waar helaas, ik bleek al maanden non-stop spanningshoofdpijn te hebben en alleen mijn hobby loslaten was niet voldoende. Spanningshoofdpijn is een vervelende pijn die bij mij begon als "nek-pijn" en langzaam als een soort avatar band omhoog richting mijn voorhoofd, tussen mijn ogen. Ik stond met hoofdpijn op, ik ging er mee naar mijn werk, ik ging er weer mee naar huis en ik ging er mee slapen..  Totdat het niet meer ging, mijn lichaam was op. 

 

Als ik terug kijk kan ik alleen maar vol lof spreken over de mensen om mij heen, hoe lief ze zijn geweest. Twan die bijna alles alleen deed het huishouden, de kinderen van/naar de opvang, eten koken etc. 

 

Doordat ik dus zoveel hulp kreeg van mijn naasten/werk/vrienden kon ik helemaal terug naar nul. Op het moment dat ik alles had los gelaten zag ik pas hoeveel moeite en hoeveel prikkels alles kostte en gaf. Héél langzaam heb ik leren keuzes maken, genieten van de dingen om je heen en vooral van het feit hoe prachtig het leven eigenlijk is. Niet langer ging alles als een soort waas langs me heen en kon ik eindelijk weer genieten van de mooie dingen, die ik bewust mee maakte! 

 

Door deze tijd heb ik mezelf leren kennen maar ook zeker de signalen voor als het me te gek wordt. Ik ken mezelf en ik wil alles graag met beide (liefst met vier handen, maar die heb ik niet) handen aanpakken en die rem heb ik de afgelopen jaren een beetje laten varen. Als je een gezin hebt van twee jonge kinderen kun je niet én elke dag willen werken én elke dag willen sporten/wandelen én elk weekend afspreken met vrienden én het huishouden goed willen doen. Dus dat probeer ik dan ook zeker niet meer te doen en keuzes te maken, dingen loslaten die je energie kosten en alleen nog maar dingen aanpakken die je energie geven. 

 

Eigenlijk vanaf het begin dat ik met Ippiekids.nl begon (wat eigenlijk als een "vrienden-dienst" begon) heb ik te horen gekregen om hier echt wat mee te gaan, bedrijfsmatig/als fulltime-job. Daar droom je wel van... maar ja doe dat dan ook maar eens, is wat ik de afgelopen jaren vaak genoeg heb gezegd.

 

Eind vorig jaar was het hoge woord er uit, ik doe het! Ik heb de keuze gemaakt om mijn hart volgen, mijn passie en vooral mijn gevoel. Ik ben nu nog jong, (weer) vol energie en vooral vol ideeën. Dus heb ik besloten om mijn site en webshop weer op te pakken.

 

De webshop is inmiddels vernieuwd, ik heb me ingeschreven bij het KVK en op een hoop kerstmarkten gestaan om mijn gezicht te laten zien. De komende tijd komen er nog onwijs veel leuke nieuwe producten op de site maar ook gave filmpjes op mijn YouTube kanaal zodat jullie ook zelf aan de slag kunnen! 

 

Ik hoop dan ook dat jullie mij in de toekomst zeker blijven volgen want het zou jammer zijn als je al dit leuks mist:) 

 

Liefs Iris 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Helene (zaterdag, 21 maart 2020 10:29)

  Wat goed zeg dat je weer terug bent na een zware tijd ,het is ook niet niets een gezin met 2kindjes ,werk en je eigen bedrijfje ,ik ben jou site tegen gekomen toen onze dochter vertelde mam en pap ik ben zwanger
  Heb de hele baby uitzet met jou hulp gemaakt ,
  Ben nu bezig met de boxzak , en heb gisteren gelijk het patroon Tripp Trapp newborn hoes besteld bij jou daar ga ik volgende week aan beginnen
  Ik hoop op nog veel leuke dingen te zien ,en patroontjes
  Een zonnige groet ,
  Helene wiecherink