· 

5x moeder die ik niet dacht te worden

Voordat ik zwanger was van Marlie keek ik heel anders tegen het moederschap aan dan nu. Nu ik zelf moeder ben kijk je anders tegen de dingen aan. Ik waardeer bijvoorbeeld meer wat mijn moeder voor ons heeft gedaan (chliche maar t is echt zo!) Vooraf vaak bedacht... als ik moeder ben ga ik dit niet doen of ga ik het zo doen. Dit werkt natuurlijk niet (altijd).

#5 tekeningen op de koelkast.
Hahah bij dag 1 opvang ging het al mis. Nja of bij de eerste tekening. Wat kun je als moeder trots zijn op een paar streepjes op een tekening. Marlie is nu 3 en is gek op knutselen. Bram is ook gek op tekenen dus op een vrije dag tekenen we vaak.(al heeft Bram maar een inspanningsboog van 2 minuten)
#4 Mee huilen als je kind huilt.
Ik herinner me het eerste prikje van Marlie bij het consultatie bureau nog heel goed! Met tegenzin en een zere buik ging ik er heen. Toen Marlie haar prikje kreeg huilde ze misschien 1 minuut ik 5! “Wat zielig!! Arm kind” dat is wat ik continue dacht. Ook als één van de twee huilt,huil ik af en toe mee. Laatst had Marlie haar vingers tussen de deur (mijn fout, ik trok de deur dicht). Ik voelde me zo schuldig! Marlie was al gestopt met huilen, ik niet. Dus zij ging mij trootsen (oeps!).
#3 In de hoek zetten.
Wat vond ik dat verschrikkelijk! Met mijn eten op de trap zitten omdat ik niet luisterde of even afkoelen in je kamer. Mijn voornemen om dit niet te doen. Conclusie: mislukt! Af en toe terrecht wijzen hoort er gewoon bij. Schreeuwen tegen je kind helpt niet (werkt bij Marlie ook averechts, Bram gaat alleen maar lachen) dus dan maar even een time-out.
#2 Meer shoppen voor je kind dan je zelf
Uuh dit is finaal mislukt. Denk dat de verhouding shoppen 10:1 is. En dan 10 keer voor de kids en 1 keer voor mij! Met mijn shop verslaving (**bekentenis**) krijgen ze elke week wel iets nieuws. 
#1 Af en toe rust.
Wat vind ik het heerlijk dat ze beide tussen de middag nog slapen! Na de lunch lekker naar bed. Tijd voor dingen voor me zelf! Nu moet ik erbij vertellen dat ze allebei rustig zijn dus als ik achter de naaimachine wil kan dat ook als ze wakker zijn. Maar toch is het af en toe fijn dat ze lekker in bed liggen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0