· 

Review: Essence my must haves

Afgelopen week liep ik door de Kruidvat opzoek naar nieuwe oogschaduw. Mijn oog viel op de my must haves collectie. Normaal gesproken hou ik wel in de gaten wat er qua make up nieuw in de schappen komt. Maar deze was mij even ontgaan. De collectie ligt al een tijdje in de schappen. Het is een pallet waar je, je eigen "must haves" in kan klikken.  

De collectie bestaat uit 2 verschillende pallets (1 met plek voor 4 producten en 1 voor 8 producten)  20 oogschaduw kleuren, 5 blushes, 1 lip basis, 3 lip poeders, fixeerpoeder en bronzer. 

Eerder kwamen andere merken al met een customize pallet. Essence is natuurlijk een budget merk en bij andere budget merken zag ik hem nog niet eerder voorbij komen. 

Bij de Kruidvat waar ik was hadden ze enkel oogschaduw kleuren. Ik heb gekozen voor een pallet van 8.  Een pallet van 8 kost € 1,99, die van 4 is € 1,59. De oogschaduw pans kosten ook  €1,59 per stuk. 

Zoals je kunt zien heb ik 3 matte kleuren, de rest is met glitter/glans. 

Van links naar rechts: 

Boven :

21. Kissed by a mermaid.

19. Steel the show

18. Black as a berry

07. Mauvie-time!

Beneden:

17. Tiffuny

01. Go Goldie!

09. Chilli Vanilli

13. Snowflake

 

Het eerst wat me opviel toen ik swatches wou maken is dat de oogschaduw heel creamy is. De bovenste vier (op de eerste na) hebben best veel pigment. De onderste 4 daar in tegen wat minder. Bij de eerste had ik zelfs het gevoel dat hij alleen wat glittertjes achter liet op mijn arm. 

In de bovenste 2 foto's zie je een look met de oogschaduw. Toen ik mijn ogen gedaan had zat mijn hele gezicht onder de oogschaduw, ik kon dus opnieuw beginnen met poederen. Tip: zorg dag je niet te veel op je kwast hebt en tik hem eerst af.

Overall beoordeling: 7/10. Een ruim voldoende dus! Het vele pigment van de donkere kleuren en de budget prijs maakt het een prima product! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0