· 

Help mijn baby heeft reflux!

<

Arme Marlie, na de voeding blijft ze huilen. Ze spuugt de hele dag door en heeft belletjes rond haar mond. In het begin dachten we aan krampjes (zoals het consultatiebureau ons verzekerde). Maar na 3 maand kwamen we er achter dat ik over productie had. Ze bleek namelijk dubbel zoveel melk binnen te krijgen als dat haar maagje aan kon. We zijn toen over gestapt op gekolfde melk via de fles. We konden zo goed zien hoeveel ze per voeding binnen kreeg.

Gelukkig waren de uren die we 's nachts met een huilende baby op onze arm zo goed als over. Wanneer ze spuugde was het nog een mondje vol, maar niet meer zo'n enorme golf aan melk. 

Toen we ongeveer een maand verder waren spuugde ze nog, het consultatiebureau(CB) gaf toen aan: "Maak je niet druk het gaat vanzelf over. Elke baby spuugt wel eens, wanneer ze 5 maand is zal het over zijn" . Als jonge moeder, toen 22, was ik natuurlijk heel naïef. Als het CB zegt dat het met 5 maand over is, dan zal het met 5 maand wel over zijn. 

Toen ze op een gegeven moment steeds meer begon te spugen en te ruiken uit haar mond naar zure melk ben ik terug gegaan. We mochten haar fles in dikken met Johannesbroodpitmeel. 

Omdat mijn lichaam helemaal van slag was, was de productie inmiddels gestopt en moesten we noodgedwongen over op flesvoeding. (Niks mis mee natuurlijk, want ook daar zitten alle voedingsmiddelen in). Marlie kreeg toen A.R. voeding. Deze voeding is anders qua samenstelling en ligt wat zwaarder op de maag zodat ze minder snel kan spugen.  (Met als gevolg dat ze ook niet goed van haar ontlasting af kwam maar daar kreeg ze laxo voor).

Pas toen Marlie 6 maand was, zei het consultatie bureau: "Uw dochter heeft Reflux". Voor mensen die niet weten wat reflux is, lees hier, of in het kort: Het sluitklepje tussen de maag en slokdarm sluit niet goed waardoor de voeding (dan wel verborgen, dus zonder spugen) naar boven komt. 

Omdat Marlie al 6 maand was, waren wij inmiddels ervaren met het spugen en het herkennen van de symptomen. Zo hadden we altijd 2 paar extra kleren mee, gaven we haar liever geen yoghurt of andere melk producten of iets wat zuur was. Ook hadden we inmiddels het bedje verhoogt door een handdoek onder haar matrasje te leggen, op deze manier liep de voeding minder snel omhoog.  

Toen Marlie iets ouder was dan 1 jaar was het zo goed als over. Gelukkig heeft ze er bijna niks aan over gehouden enkel als we met haar aan het spelen zijn en ze moet heel hard lachen of het gaat te wild moet ze soms spugen.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0