· 

Kinderen en online privacy

De titel geeft het al aan, kinderen en online privacy.

 

Wie had 5 of 10 jaar kunnen denken dat we alles zouden delen via het internet. Waar onze ouders toen ze 5 waren nog nooit van een computer/laptop laat staan I-pad had gehoord weet Bram al heel goed hoe hij moet swipen. 

 

 

Wanneer mijn telefoon op tafel ligt drukt hij graag op de dikke knop van mijn Iphone en schuift hij opzij om foto's te maken. Bram is net 1,5 jaar oud..... Marlie daar in tegen kijkt graag op Youtube, weet precies wat ze moet aanklikken om Peppa Big of andere filmpjes te bekijken. 

Alles staat tegenwoordig op het internet, je leven, je gedachten, alles. Op moment dat ik dit type kijk ik omhoog naar mijn afgeplakte webcam.... 

Deze plakte ik ooit, 3 jaar geleden af, toen in het nieuws kwam dat er met je mee gekeken kon worden wanneer je, je webcam niet had afgeschermd.. Wie zegt dat het waar is? Maar wat als het wel waar is? waar gaat het naar toe? 

Bij het delen van foto's op het internet ga ik er altijd van uit dat iedereen deze, ook al is het over 200 jaar, nog steeds kan zien. De afweging van plaatsen is dus voor mij erg belangrijk.

 

Toen ik de keuze heb gemaakt naar het bloggen/vloggen heb ik gekozen om Marlie en Bram niet volledig in beeld te laten komen. De foto in de About Me is ook mijn schermafbeelding op facebook, deze is voor iedereen toegankelijk.  (Een bewuste keuze dus, één foto)

 

Ik zou graag zelf willen dat ze, wanneer ze oud genoeg zijn, de keuze kunnen maken om wel of niet een foto van zichzelf online te zetten. Deze keuze is niet aan mij.

 

 

Toen Marlie nog klein was (lees baby, want ze is nog steeds klein) heb ik wel eens foto's van haar gedeeld op Facebook. De afgelopen tijd ben ik hier op terug gekomen. Wanneer ik op mijn Facebook kijk zie ik ook weinig tot geen foto's van Bram. (Sinds de zomer überhaupt niks meer!)

 

Zoals jullie kunnen begrijpen, zal ik  dus geen foto's met gezichtsherkenning plaatsen op mijn blog of socialmedia. 

Hopelijk hebben jullie hier begrip voor en vinden jullie de blog/vlogs die zullen komen even leuk! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0