· 

Tag: de “rotklusjes” van het ouderschap

Afgelopen week tagde Charell van de blog Cold Coffee Mommy mij in de tag: de “rotklusjes” van het ouderschap. De tag is bedacht door Charlotte van Aukjeswereld.nl. Ik ga graag de uitdaging aan!

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Uuuh. Is het heel erg als ik zeg niet?*schaam* Marlie bijt/pulkt haar nagels en Bram heeft (bijna) nooit lange nagels. Ik heb wel een nagel setje hoor!! Nieuw in de verpakking, maar die ligt al 3/4 jaar in mijn handtas. On-aan-geraakt. Als ik z

En de teen nageltjes?
Bram: zijn teen nageltjes zijn zo zacht nog dat als ik er eentje zie die lang is dan scheur ik hem er af. Als je een beeld denker bent. Met de hand! Niet met mijn mond hoor! Soms heb ik het gevoel dat zijn nagels niet groeien want dit is echt 1x in het half jaar ofzo? 

Marlie: Wanneer we haar nageltjes lakken pak ik de “grote mensen knipper” erbij en voorzien we haar nageltjes daarna van een mooi kleurtje. Meestal roze.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Sowieso 2 keer in de week. Marlie die slaapt met 2 vingers in haar mond wat resulteert in een kwijlbad. Bram is eigenlijk altijd verkouden. Afgelopen week was Bram zo verkouden dat ik elke dag zijn onderlaken heb verschoond. 

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Met een wattenstaafje, nooit! Met van die grote dingen in van die mini oortjes! Ze zeggen dat je het alleen maar verder het oor in duwt. Als ze in bad zijn geweest komt er wel eens wat uit hun oren dan haal ik dat met een doekje weg. 

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
Wij hebben een afschuif systeem. Wie het eerst ruikt, roept de ander. Eigenlijk doen we het dus zoals het uit komt, om en om. Maar als het even mee zit, Twan natuurlijk vaker.(haha!) Hij verschoont de luier van Bram ook gewoon beter dan ik. Bram rolt bij mij eerst naar de keuken en terug. Gooit een auto tegen me hoofd, schreeuwt alles bij elkaar en dan ben ik aan de beurt. Bij Twan blijft hij rustig liggen. Hoe? Geen idee. Als jij het weet, weet in het ook.

Marlie roept mij vaak als ik op de wc zit. Dus daar ben ik meestal diegene die mag komen. Dit vind ik opzich geen rotklus. Liever 1 minuut de aandacht aan je kind dan een onderbroek vol remsporen. 

Wie staat er ‘s nachts op als je kind wakker wordt?
Uuh Twan hoort ze t eerst. Ik hoor ze vaak niet. Twan heeft een betere babyradar dan ik. Zodra ze huilen (2-5x in de 365 nachten overigens!) zegt Twan: Marlie/Bram huilt. We gaan er dan vaak om/om heen. Bij Marlie helpt de “eerst zacht dan harde aanpak” het best. Als je haar rustig vraagt wat er is, haar dan geeft waar ze op dat moment om vraagt (natuurlijk geen snoep/chips of pannenkoek, want dat is ook wel eens voorgekomen) en dan streng toespreekt dat ze weer moet gaan slapen lukt het 9/10 keer ook. Bram jammert wel eens wat maar dan gaan we er vaak niet uit of geven hem een flesje water/voeding maar dit is tot nu toe 1x voorgekomen toen hij ziek was. Verder slapen ze gelukkig door.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
Vaak ga ik mee, omdat het zo uit komt. Ik heb er trouwens wel een hekel aan. Erg hé! Je moet verplicht je verhaal doen hoe het gaat en ook hoe ik me voel. Vaak is het toch het zelfde verhaal. Afgelopen week was ik daar. Toen vroeg ze hoe het ging met Bram ik zei: hij is nog steeds benauwd maar we mogen naar de KNO-arts nu. Hij heeft nog steeds een navelbreuk en verder gaat het goed. Antwoord: Mooi om te horen. Ik dacht. Hoor je dan alleen het laatste? Nja, klaar en door!! Praat Bram al meer dan 2 woorden? Ik: nee. Zegt hij bal? Ik: nee. Antwoord: ik zal hem door moeten verwijzen naar een logopediste. Ik: dacht het niet, hij leert het vanzelf.  Hij is nu 1.5 hij is veelste druk met zijn zusje plagen, rommel maken en de rest. Praten komt vanzelf wel! 

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
We overleggen samen. We kijken dan vaak wat is handig/wat komt uit. Of Twan zn ouder passen op, of mijn ouders maar dat is vaak alleen op de vrijdag als ze daar als zijn en daar dan blijven. Of één van mijn zusjes komen langs. We proberen wel zo weinig mogelijk oppas te regelen. En als we oppas regelen het liefst zonder dat ze het door hebben. Uit logeren komt ook eigenlijk nooit voor. Afgelopen weekend gingen ze voor de 2e keer logeren. .

Dit was mijn tag over de “rotklusjes” van het ouderschap. Ik zelf kijk er niet zo tegen aan gelukkig. Op moment dat je ouder wordt weet je dat deze klusjes er bij horen. En hoe cliché het ook is, maar je krijgt er echt wat voor terug! 

Na het invullen van deze tag wil ik graag: Karin , Kim en Linda uitdagen om deze TAG: de "rotklusjes" van het ouderschap in te vullen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0