· 

Waarom is een babynestje zo populair? En wat is het?

Wellicht hebben jullie het babynestje de afgelopen tijd al voorbij zien komen. Ik kreeg dan ook regelmatig de vraag:” waar gebruik je hem voor?”.
Ik heb ze helaas te laat ontdekt want Bram was al te groot om er in te liggen.
Veel baby’s vinden het fijn om een verborgen, klein plekje te hebben, net zoals in de baarmoeder. Ze zitten natuurlijk 9 maand in een piep kleine ruimte en dan op ineens zijn ze buiten de baarmoeder,zonder mama, met veel licht en geluid.
Wanneer Marlie en Bram bij ons in bed of in de box lagen maakte we altijd een zelf in elkaar geflanst nestje. Een kussensloop om een dubbelgevouwen voedingskussen heen. Dit is wel een gepruts als je hem ook gebruikt voor de voeding, elke 3/4 uur. We hoopten hun hiermee een geboren plekje te geven. Pasgeboren kindjes liggen graag met hun hoofd ergens tegen aan zoals ze gewend zijn in de baarmoeder.(volgens mij is Bram nog steeds niet gewend aan het leven buiten de baarmoeder want hij slaapt altijd met zn hoofdje tegen het bed einde)
Een babynestje is natuurlijk veel veiliger en multifunctioneler. Je kunt hem gebruiken voor: minibedje tussen papa en mama in, in de box, speelkleed, ligbedje, verschoonkussen etc. Door de hogeranden krijgt de baby een geboren gevoel en bij het slapen hebben ze minder last van het omgevings geluid/licht.  Daarnaast kun je hem natuurlijk overal mee naar toe nemen en je kindje op elkgewenste plek laten slapen.
De babynestjes van Ippiekids.nl zijn zelf samen te stellen in elke kleur/stof combinatie. Omdat ze (nog) niet op de website staan mag je bij interesse een berichtje sturen! Ze zijn verkrijgbaar vanaf€ 49,95. Zelf een maken? Kijk op het youtube kanaal van ippiekids.nl of kijk het uitleg filmpje hier
***Bijzonderheden: NIET met de baby rondlopen in het nest en op een vlakke ondergrond plaatsen

Het babybedje is gemaakt van 100% katoen. De vulling is gemaakt van polyester vezels en een polyether schuimmatras. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ans van Doorn (zaterdag, 16 februari 2019 11:28)

    Waar kan ik het patroon vinden van het baby nestje