· 

Zwanger en keuzes maken.

Bij het moederschap horen keuzes, keuzes die niet altijd makkelijk zijn. 
Daarbij ook deze keuze in de opvang, hoeveel ga je werken en ga zo maar door. 

Toen ik zwanger was van Marlie hebben we na gedacht over hoeveel dagen ik, maar ook Twan zou gaan werken.

Twan werkte altijd, voor en tijdens de zwangerschap, 5 dagen in de week als automonteur bij een garage en op zaterdag ook als hulp bij een ander autobedrijf.

Vóór de zwangerschap werkte ik 4 dagen in de week en was ik elke donderdag vrij. Zodra mijn moeder hoorde dat we een kindje kregen heeft ze aangeboden om elke vrijdag op te passen. 

Tijdens de zwangerschap hebben we nagedacht wat onze voorkeur zou hebben qua dagen bij de opvang. We vinden het allebei belangrijk dat onze kinderen opgroeien met andere kindjes om hun heen. Zodat ze leren spelen, delen en sociale vaardigheden ontwikkelen.  Hierbij wouden we graag dat ons kindje 2 dagen naar de opvang ging. 

We hebben er bewust voor gekozen om 2 dagen te doen, zo om een band op te bouwen met andere kinderen maar ook niet meer zodat ze lekker thuis kunnen zijn nu ze nog klein zijn.  Iedereen staat hier gelukkig vrij in, ik ben van mening dat wanneer iemand lekker in zijn of haar lichaam zit en er heerst een rust in het gezin, elke keuze juist is!

Of ik of Twan zou één dag minder gaan werken. De laatste is het gaan worden. Twan heeft zijn zaterdag baan opgezegd en is had op dat moment de luxe om op zaterdag te gaan werken bij het bedrijf waar hij een fulltime baan heeft. Ter compensatie heeft hij door de week één dag vrij gekregen.  Onze kinderen zijn dus elke week 5 dagen thuis en 2 dagen bij de opvang.

Sinds een aantal maand ben ik minder gaan werken en ben ik om de week één dag meer vrij. Om de week, de dag wanneer ik niet vrij ben, past mijn schoonmoeder op.

Wij hebben het geluk dat onze kinderen bij beide opa's en oma's kunnen zijn. Dit is natuurlijk niet voor elk gezin vanzelfsprekend. Zeker niet wanneer je ouders zelf nog jong zijn en werken.   

Hoeveel dagen werken jullie en gaan jullie kindje(s) naar de opvang/oppas? 

*Credits van de foto gaan naar mijn vriendin Danique Wilens fotografie. Voor meer informatie en portfolio klik hier. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0