· 

Al 17 weken zwanger van een......

Woeps! Al veel eerder had ik jullie een update beloofd.. ik krijg veel DM's van mensen hoe het gaat en hoeveel weken ik nu zwanger ben etc..  Aan het begin van mijn zwangerschap had ik voorgenomen om veel meer bij te houden, veel meer foto's te maken en dingen vast te leggen dan bij de eerste twee zwangerschappen.. Nou tot nu toe is dat nog mislukt maar hopelijk is dit voor mij een omekeer! 

 

Een positieve zwangerschapstest. 

Op 8 maart 2020 hadden wij een positieve zwangerschapstest in handen. 

Dit was op een zondag, ik had al het vermoeden dat ik in verwachting was omdat de dag ervoor Twan koffie aan het zetten was en ik bijna over mijn nek ging. Ik vroeg aan Twan waarom zijn koffie naar leverworst stonk... 

 

We hadden afgesproken dat we de eerste echo zouden afwachten en het daarna aan Marlie/Bram en vervolgens aan onze ouders. De eerste echo stond gepland op 28 april..  Vanaf dag één was ik onwijs misselijk dus het was best een opgave om het stil te houden.. 

 

Maar toen...

Maar toen sloeg de corona toe.. De scholen/opvang gingen dicht en Marlie en Bram waren hele dagen thuis dit vond ik best lastig aangezien ik de hele dag erg misselijk was. Toen ook het nieuws kwam dat de Duitse grenzen dicht zouden gaan hebben we toch besloten om het vóór de echo onze ouders te vertellen. Aangezien mijn ouders in Duitsland wonen en we niet wisten of en voor hoelang de grenzen dicht zouden gaan wouden we het risico niet lopen dat we het hun via de telefoon of app moesten zeggen. Ook als het mis zou gaan zouden we ons verdriet graag met hun willen delen. 

 

De reacties waren echt geweldig! Vooral van Marlie ze is nu 5,5 en begrijpt héél goed wat het betekend dat mama zwanger is! 

 

De eerste echo ging helaas niet door en werd uitgesteld naar de 12 weken echo.. hier kom ik in een later berichtje even op terug want deze was vrij bijzonder! Gelukkig bleek uit deze echo dat alles goed was en dat we een klein kindje mogen verwachten rond 11-11. (fun fact! Marlie is van 12-12).

 

Geslachtsbepaling.

Gelukkig is alles rond corona wat rustiger en is er wat meer ademvrijheid gekomen voor iedereen.

Zo mogen de partners ook weer mee naar de 20 weken echo welke we deze maand hebben maar ook mochten er weer pret-echo's gepland worden.

Als verrassing voor Twan had ik deze gepland. Tijdens de pretecho kregen we te horen dat we in verwachting zijn van een....

MEISJE!  

We zijn ons er van bewust dat we al gezegend zijn met een jongen én een meisje maar nog een meisje is toch echt wel heel leuk! 

 

Inmiddels ben ik alweer 17 weken zwanger en is de misselijkheid zo goed als over.. af en toe komt er nog een verdwaalde vlaag voorbij maar ik mag absoluut niet klagen! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0